Over Tante Sus
HET ONTSTAAN.....
Ons bedrijf heet niet alleen Tante Sus omdat het zo gezellig klinkt, er zit een verhaal achter. Wij, Stef en Hanneke richtten in 2014 het bedrijf op nadat wij besloten om van onze hobby ons werk te maken. In 2012 raakten wij beiden besmet met het koffievirus. We kochten een espressomachine voor thuis en gingen een opleiding tot Master Barista volgen. De passie voor koffie en het enthousiasme om dit met anderen te delen werd alleen maar groter. Wij willen dit doen in een sfeer die doet denken aan vroeger. Wij hebben beiden goede herinneringen aan de weekenden waarin we bij onze Oma’s koffie gingen drinken met de hele familie. Dat was gezellig, iedereen was welkom en naast de koffie was er een overvloed aan zelfgemaakte lekkernijen. Wij weten het zeker, in deze sfeer en het ambachtelijke van vroeger, willen wij mensen laten genieten van onze koffie & thee. De naam was dan ook zo gevonden. Onze beide oma’s droegen de naam Cisca, op z’n Brabants Sus, vandaar de naam Tante Sus. Wij willen onze kennis, passie en producten met een breed publiek delen. Zoals de oma van Stef altijd zei “In een huis waar er 20 in kunnen, kunnen er altijd nog wel een paar meer bij!”
Van het een kwam het ander
We zijn gestart met één mobiele koffiebar, het werd al snel drukker waardoor we konden uitbreiden. We hebben nu drie verschillende bars met ieder hun eigen uitstraling en charme. We vonden het erg leuk om bezig te zijn met koffie & thee en vanuit ons enthousiasme onstonden er steeds meer ideeën. We zijn gestart met workshops en ontwikkelde De Koffie Game. Hierin draait alles om teamspirit, creativiteit, fun en natuurlijk KOFFIE!
De Familie
We ontdekte steeds meer mooie koffies & theeën, die we graag met anderen willen delen. En zo werd de familie van Tante Sus groter. Zonder iemand voor te willen trekken zal ik er een paar noemen, onze Hein, Driek, Bep, Lies en Cora van Tante Sus, ieder met hun eigen karakter. Wil je de hele familie leren kennen? Kijk snel in onze webshop, daar stellen zij zich netjes voor. Wij kunnen niet meer zonder ze, hopelijk jij straks ook niet.
Barista & theesommelier
Wanneer wij op locatie staan vinden wij het belangrijk dat de koffiedranken met kennis & passie worden bereid. Mensen zien genieten van onze koffie & thee doet ons deugd. Tijdens de opleiding tot Barista groeide ook onze interesse in thee. Nog zo'n mooi product waar je als theesommelier echt het onderscheid kunt maken. Na het behalen van onze barista diploma's heeft Hanneke de opleiding tot theesommelier gevolgd. Met deze kennis en ervaring willen wij de mooiste koffiebonen & theeën selecteren, om mensen thuis en op locatie hiervan te laten genieten.