Lees review
Finca el Corozal

Hein van Tante Sus

Dichtbij jezelf blijven is heel belangrijk. Daarom gaat Tante Sus elk seizoen weer op zoek naar de koffieboon die het best past bij het karakter van onze Hein.

Dit keer vonden we de uitblinker bij The Coffee Quest. Een koffieboon afkomstig van een microlot in Colombia met een cupping score van maar liefst 85,5. Graag vertellen we je meer over de herkomst. 

Land van herkomst: Colombia
Regio: Huila
Plantage: Finca el Corozal 
Variëteit: Caturra, Castillo, Colombia
Hoogte: 1500 meter boven zeeniveau
Verwerking: Natural

Delfin Carvajal is een ambitieuze en getalenteerde man die Finca El Corozal runt. Deze plantage ligt in Garzón op een hoogte van 1500 meter boven zeeniveau, waar Delfin 20000 koffiestruiken laat groeien. 

De koffieproductie maakt deel uit van een familie-erfgoed van 4 generaties. Finca El Corozal behoort tot de familie Carvajal-Castiblanco (de familie van Delfín en zijn vrouw), maar wordt eigenlijk beheerd door de broer van Delfín, Euclides Carvajal Córdoba.
Finca El Corozal
"Het kweken en produceren van speciale koffie is een kans voor ons om met waardigheid te leven en om deze reden doen we het met passie en discipline" - Delfín Carvajal

Finca El Corozal is milieuvriendelijk. Ze behaalden de Rainforest Alliance-certificering in 2009 en ze blijven zich inspannen om het milieu te respecteren. Ze staan geen jacht- of verbrandingsactiviteiten toe, ze controleren het watersysteem zorgvuldig tijdens het wasproces, hergebruiken en transformeren het bijproduct van koffiebessen in compost en vermijden zoveel mogelijk chemicaliën voor plantenziekten en plagen.Drogen van koffiebonen
Delfin's fermentatieproces voor deze natuurlijke koffie omvat 14 uur in de koffiebes, daarna gemiddeld 8-12 dagen op zonnedrogers. Vervolgens wordt de koffie gedurende 32 uur bij 36 °C mechanische gedroogd waarna het proces is voltooid.
Droogmachine koffiebonen 

Eerdere blogs
Nieuwe blog

Voeg toe aan winkelmagen