Lees review
Finca el Corozal

Hein van Tante Sus

Dichtbij jezelf blijven is heel belangrijk. Daarom gaat Tante Sus elk seizoen weer op zoek naar de koffieboon die het best past bij het karakter van onze Hein.

Dit keer vonden we de uitblinker in Peru. Een koffieboon afkomstig van plantage Otocani, eigendom van de familie Lizarazo. Deze koffieboon heeft een cuppingsscore van 86,5. 

Land van herkomst: Peru
Regio: Challabamaba, Paucartambo in Cuzco
Plantage: Finca Otocani
Variëteit: Typica
Hoogte: 2300 meter boven zeeniveau
Verwerking: Anaerobic gefermenteerdKoffiebonen peru
Deze familie Lizarazo verbouwt al meer dan 50 jaar koffie. De plantage ligt in de weelderige Challabamaba in de regio Cusco. De familie plukt selectief alleen rijpe, rode bessen en verwerkt deze op hun boerderij. Om er zeker van te zijn dat de geplukte bessen rijp zijn worden ze in een bad gelegd, de rijpe bessen drijven naar boven, de overige onrijpe bessen worden verwijderd. De rijpe bessen worden verpulpt en in plastic vaten geplaatst om gedurende 36 uur anaëroob te fermenteren. Na de gisting wordt het perkament gewassen in schoon water en op overdekte verhoogde bedden gelegd om te drogen. Het perkament wordt regelmatig geharkt om een ​​gelijkmatige droging te garanderen. Het duurt ongeveer 5 dagen voordat het perkament droog is.  
koffiebonen Peru
Peru staat bekend om zijn hoogwaardige koffiebonen. Het land is wereldwijd de grootste exporteur van biologische Arabica-koffie. Door de extreem hoogten en vruchtbare gronden produceren de kleine boeren ook een aantal prachtige koffiespecialiteiten.
Koffiebonen Peru

Eerdere blogs
Nieuwe blog

Voeg toe aan winkelmagen