Koos van Tante Sus

Dichtbij jezelf blijven is heel belangrijk. Daarom gaat Tante Sus elk seizoen weer op zoek naar de koffieboon die het best past bij het karakter van onze Koos. 

Dit keer vonden we een mooie sugarcane decaf met een cupping score van 83. Graag vertellen we je meer over de herkomst en methode van decafeïneren. 

Land van herkomst: Colombia
Hoogte: 1.400 tot 2.100 meter boven zeeniveau
Verwerking: Volledig gewassen
Decaf methode: EA sugarcane decaf
Koffiebonen handgeplukt
Deze Colombiaanse koffiebonen tillen cafeïnevrije koffie naar een hoger niveau. Er is een selectie gemaakt van koffiebonen van hoge kwaliteit afkomstig van verschillende plantages in Colombia. Wetende dat het proces van decafeïneren de zoetheid en zuurgraad vergroot, hebben de geselecteerde bonen een stevige body, hoge zoetheid en een lage zuurtegraad. Door deze sterke basis krijg je een mooi uitgebalanceerde, chocoladeachtige en lichtzoete kop koffie.
Verwerken van koffiebonen
Het decafeïneren volgens de 'sugarcane methode' is een natuurlijk proces. Er wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk voorkomende verbinding, ethylacetaat (EA) om koffie te decafeïneren. De EA die in dit proces wordt gebruikt, is afgeleid van melasse (een bijproduct van de suikerproductie). 

De koffiebonen worden bevochtigd met water en gespoeld met EA. De EA bindt zich aan de cafeïne en extraheert de cafeïne terwijl veel van de aroma's intact blijven. Nadat het gewenste cafeïnegehalte is bereikt, wordt het EA-residu op de bonen verwijderd door ze te stomen.
Koffieplantage Brazilië

Eerdere berichten
Nieuwe berichten

Onze jongens

Sluiten

Onze nieuwsbrief

Wil je elke maand leuke nieuwtjes, interessante weetjes en toffe aanbiedingen ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg
Bestel nu