Lees review
Webshop Trustmark and customer reviews
Koos van Tante Sus Koos van Tante Sus

Koos van Tante Sus

Dichtbij jezelf blijven is heel belangrijk. Daarom gaat Tante Sus elk seizoen weer op zoek naar de koffieboon die het best bij het karakter van onze Koos. 

Dit keer viel ze voor deze smaakvolle decaf koffiebonen uit Colombia met een klassiek smaakprofiel, een zachte zuurgraad, met tonen van chocolade en noten. Een koffie met  een goede body. Graag vertelt ze je meer over de herkomst en methode van decafeïneren. Land van herkomst: Colombia
Regio: Cauca, Tolima, Antioquia
Coöperatie: Boeren die samenwerken met Sucafina Colombia
Variëteit: Diverse
Hoogte: 1.400 tot 2.100 meter boven zeeniveau
Verwerking: Volledig gewassen
Decaf methode: ethylacetaat (EA)
Om deze koffiebonen te decafeïneren wordt er gebruik gemaakt van een natuurlijk voorkomende verbinding, ethylacetaat (EA). De EA die in dit proces wordt gebruikt, is afgeleid van melasse (een bijproduct van de suikerproductie). Deze methode wordt vaak 'Sugarcane decaf' genoemd omdat EA kan worden afgeleid van suikerriet.

De koffiebonen worden bevochtigd met water en gespoeld met EA. De EA bindt zich aan de cafeïne en extraheert de cafeïne terwijl veel van de aroma's intact blijven. Nadat het gewenste cafeïnegehalte is bereikt, wordt het EA-residu op de bonen verwijderd door ze te stomen.

De methode vergroot de zoetheid en zuurgraad en zorgt voor een heerlijke smaakvolle cafeïnevrije koffie.

Back to top