Lees review
Koffieplantage Colombia

Koos van Tante Sus

Dichtbij jezelf blijven is heel belangrijk. Daarom gaat Tante Sus elk seizoen weer op zoek naar de koffieboon die het best bij het karakter van onze Koos. 

Dit keer viel ze voor deze smaakvolle decaf koffieboon uit Brazilië met zijn klassieke smaakprofiel, een zachte zuurgraad, geel fruit, chocolade en een goede body. Graag vertelt ze je meer over de herkomst en methode van decafeïneren. 

Land van herkomst: Brazilië
Regio: Mantiquieria de MinasCarmo de Minas
Coöperatie: Sao Franciso de Bela Vista
Variëteit: Yellow Catuaí
Hoogte: 1.100 meter boven zeeniveau
Verwerking: Pulped Natural
Decaf methode: ethylacetaat (EA)
Bela Vista Yellow Catuaí decaf tante sus
Tarcízio Aldo Zugliani kocht in1993 Fazenda Sao Francisco da Bela Vista. In de loop der jaren heeft hij grote verbeteringen aangebracht aan de infrastructuur van de boerderij. Hij bouwde droogterrassen en investeerde in betere verwerkingsapparatuur en roterende drogers. De boerderij werd opnieuw beplant met jonge zaailingen om de productiviteit en kwaliteit te verhogen.
Bela vista EA decaf Tante Sus
Om deze koffiebonen te decafeïneren wordt er gebruik gemaakt van een natuurlijk voorkomende verbinding, ethylacetaat (EA). De EA die in dit proces wordt gebruikt, is afgeleid van melasse (een bijproduct van de suikerproductie). Deze methode wordt vaak 'Sugarcane decaf' genoemd omdat EA kan worden afgeleid van suikerriet.

De koffiebonen worden bevochtigd met water en gespoeld met EA. De EA bindt zich aan de cafeïne en extraheert de cafeïne terwijl veel van de aroma's intact blijven. Nadat het gewenste cafeïnegehalte is bereikt, wordt het EA-residu op de bonen verwijderd door ze te stomen.

De methode vergroot de zoetheid en zuurgraad en zorgt voor een heerlijke smaakvolle cafeïnevrije koffie.
Bela Vista Brazilië decaf koffiebonen tante sus

Eerdere blogs
Nieuwe blog

Voeg toe aan winkelmagen