Lees review
Koffieplantage Guatemala

Ties van Tante Sus

Dichtbij jezelf blijven is heel belangrijk. Daarom gaat Tante Sus elk seizoen weer op zoek naar de koffieboon die het best past bij het karakter van onze Ties.

Dit keer vonden we deze bij The Coffee Quest. Een prachtige koffieboon uit Brazilië met een cupping score van 83.94. Graag vertelt ze je meer over de herkomst. 

Land van herkomst: Brazilië
Regio: Cerrado Mineiro
Variëteit: diverse
Hoogte: 900-1100 meter boven zeeniveau
Verwerking: Natuurlijk
The coffee quest  Brazilië Tante Sus koffie & thee
Het zusterbedrijf van The Coffee Quest, The Coffee Quest Brazilië in Varginha, is de sleutel voor het opbouwen van langdurige relaties met Brazilaanse koffieboeren. Teresa Costa en Gabriel Lessa zijn belangrijke partners achter The Coffee Quest Brasil. 

The Coffee Quest Brasil onderhoudt nauwe relaties met de boeren en coöperaties en is op de hoogte van innovaties op de plantages.

Ze zijn strategisch gevestigd in het zuiden van Minas Gerais, de grootste koffieproducerende staat. De stad Varginha is het centrum van de koffiehandel en dit stelt hen in staat om regelmatig bezoeken te plannen bij koffieboeren in meerdere koffieregio's en in een kort tijdsbestek samples te ontvangen.
The coffee quest Brazilië Cerrado Tante Sus koffie & thee
The Coffee Quest Brasil is verantwoordelijk voor actieve sourcing, pre-selectie en logistiek management. Ze selecteren zorgvuldig de koffie uit verschillende regio's en boerderijen. Deze lot wordt 'Cerrado Gold' genoemd en is gecreëerd door Gabriel Lessa, door verschillende koffies van meerdere boeren te combineren.

The Coffee Quest Brasil is een onafhankelijk bedrijf dat is ontstaan uit de samenwerking met The Coffee Quest. Ze delen een gemeenschappelijke visie om langdurige relaties te creëren tussen de telers en brandersElke relatie is gebaseerd op het betalen van eerlijke prijzen aan koffieboeren in relatie met de kwaliteit van hun koffie. Het hebben van een directe en goede relatie met boeren is van fundamenteel belang voor het opbouwen van vertrouwen en transparantie in de hele waardeketen.

 

Eerdere blogs
Nieuwe blog

Voeg toe aan winkelmagen