Lees review
Ties van Tante Sus

Ties van Tante Sus

Dichtbij jezelf blijven is heel belangrijk. Daarom gaat Tante Sus elk seizoen weer op zoek naar de koffieboon die het best past bij het karakter van onze Ties. 

Dit keer vonden we de perfecte match in Peru een koffieboon met een cupping score van 84,5. Graag vertellen we je meer over de herkomst. 

Land van herkomst: Peru
Regio: Cajamarca, San Ignacio
Coöperatie: Prosperidad de Chirinos 
Variëteit: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Marsellesa, Mundo Novo, Pache,  Typica
Hoogte: 1.200 tot 1.900 meter boven zeeniveau
Verwerking: Gewassen


Prosperidad de Chirinos werd opgericht in 1968. In totaal bewerkt de coöperatie zo'n 2.200 hectare in San Ignacio, Cajamarca. De grote hoogten van de bergachtige regio San Ignacio bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van koffie van hoge kwaliteit.

Vandaag de dag hebben ze 817 leden, van wie een kwart vrouw is. Doorgaans zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de koffieproducerende sector. De coöperatie wil deze disbalans aanpakken met een vrouwencommissie die empowerment voor vrouwelijke leden bevordert. Veel leden van de commissie hebben extra leidinggevende functies op zich genomen.  
Er is ook een jeugdcommissie die zich richt op het ondersteunen en empoweren van jonge producenten. Een partnerschap met de Nationale Universiteit van Jaén ondersteunt elk jaar universitair onderwijs voor 10 kinderen van coöperatieve leden.

Eerdere blogs
Nieuwe blog

Voeg toe aan winkelmagen